Haber

Ailesini depremde kaybeden genç, kardeşi için protez bacak istiyor

Anne ve babasını depremde kaybeden gencin tek dileği kardeşine protez bacak.

Tek bacağını enkazda bırakan Yusuf, ağabeyinin kucağında anne ve babasının mezarına gitti.

Yusuf o acı anları anlatırken babasından duyduğu son söz “Oğlum neredesin?” oldu.

ADIYAMAN – 6 Şubat depreminden 72 saat sonra enkazdan çıkan ve bir bacağını kaybeden 11 yaşındaki Yusuf Deveci’nin tek hayali ‘Silikon bacak’tı.

Adıyaman Merkez Karapınar İlçesi Bağdere Caddesi üzerindeki evlerinde 6 Şubat’ta ailesiyle birlikte uyurken 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depreme yakalanan 11 yaşındaki Yusuf Deveci, yakınları tarafından enkazdan çıkarıldı. depremden saatler sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve ardından Diyarbakır’da bir hastaneye sevk edilen Yusuf Deveci’nin sağ bacağı kesilmek zorunda kaldı. Bir bacağını kaybeden ve günlerce tedavi gören Yusuf’un anne ve babasının kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği yakınları tarafından bildirildi.

17 yaşındaki kardeşi Bünyamin Deveci ile birlikte depremden sağ kurtulan Yusuf, Ramazan Bayramı’nda ağabeyinin kucağında Adıyaman Belediye Mezarlığı’na getirildi. Anne ve babasının mezarına ağabeyinin kucağında giden Yusuf’un o görüntüleri vatandaşlar tarafından da cep telefonlarıyla kaydedildi.

Acının ve çaresizliğin tarif edilemeyeceği o deprem anlarını anlatan Yusuf, enkazda hayatını kaybeden babasından ‘Oğlum neredesin’ diyen son kişi oldu.

Yusuf’un tek hayalinin silikon bacak olduğunu söyleyen Bünyamin Deveci, “Yusuf 3 gün, 72 saat enkaz altında kaldı. tatil ama bu bayramı kimse yaşayamaz.annem,babam,dedem,anneannem,amcam,teyzem ve onların 3 çocuğu vefat etti.ailemden 10 kişi vefat etti,biri benim soyadımı taşıyanlardan.silikon bacak istiyorum Yusuf için abim ne istiyor silikon bacak istiyor bu sağlam öyle olmasada tüm hayırsever ve hayırseverlerden ellerinden geldiğince yardımcı olmalarını rica ediyorum çekirdek ailemizden iki kişi kaldı ben, abim, annem ve babam vefat ettik” dedi.

O geceyi anlatan ve tek hayalinin silikon ayak olduğunu vurgulayan Yusuf Deveci, “Uyandığımda ev birden sallandı. Üzerime soba, ampul ve soba düştü. Sonra kaldırıldım. 3 gün.

Babam bir kere aradı oğlum nerdesin dedi sonra sustu. Silikon ayak istiyorum” dedi.

Hayırseverlerden Yusuf’a silikon bacak için seslenen Safli Hayat Derneği Arama Kurtarma Başkanı Zahrettin Çelik, “Güvenli Yaşam Derneği olarak ilk günden beri buradayız, 13 kişiyi canlı kurtardık, ne yazık ki birçok insan hayatını kaybetti. Rutin görevlerimizden biri de mezarlıklarda çalışmaktır.Yusuf kardeşimizi bunu yaparken kardeşinin kucağında gördük.Aslında çok üzüldük.Kendi ailemden bir parçayı gördük.O geldi. Anne ve babasını ziyaret edin.Bunun gibi çok hikayeye şahit olduk.Umarım bunu hep birlikte ortadan kaldırırız.Yusuf şimdi onunla konuştuk silikon bacak istiyor.Okulunun devam etmesi için bilgisayar gerekli ve bu tür donanımlar olacak. onun için çok uygun. Burada hem devletimiz hem de işadamlarımız. Bu konuda takviye istiyoruz” dedi.

(CK-LO-BA-Y)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu