Haber

HDP binasından PKK’ya bağış sandığı çıktı

İzmir’de bir gizli tanığın, HDP’li yöneticilerin terör örgütü PKK’nın faaliyetlerine destek verdiği yönündeki ifadesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından aylarca sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından, HDP il ve ilçe binalarına yönelik arama kararları verildi.

Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, HDP İzmir İl Eş Başkanları Vedat Çınar Altan ve Berna Çelik ile HDP Buca İlçe Eş Başkanı Nihat Türk gözaltına alındı.

EVLERİNDE VE PARTİ BİNALARINDA ÖCALAN POSTERLERİ

Operasyon kapsamında şüphelilerin evleri, HDP İl Binası ile Konak ve Buca İlçe binalarında yapılan aramalarda teröristbaşı Abdullah Öcalan ve örgüt mensuplarının fotoğrafları, yasaklı çok sayıda kitap, dergi ve doküman ile dijital materyal, PKK ibareli materyaller, parti içerisinde örgütlenme isminde oda ve PKK terör örgütüne katılım yapanların listelerinin olduğu dokümanlar ele geçirildi.

Öte yandan İzmir HDP İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan aramada, Kandil’e bağış sandığı da çıktı.

Sabah gazetesinden Ceyhan Torlak da üzerinde “PKK ve Kürdistan” yazılı Kandil bağış kutusunun fotoğraflarına ulaştı. Torlak haberinde, “İl Başkanlığı’na gelen terör örgütü üyeleri ile destekçilerinden toplanan paraların PKK’ya destek amacıyla Kandil’e gönderildiği belirlendi.” dedi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ / CEYHAN TORLAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu