Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Koordinasyon Merkezi çalışanlarına seslendi

Yüzyılın felaketi Türkiye’nin 10 ilini vurdu…

Pazarcık’ta 7,7, Elbistan’da 7,6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da büyük yıkıma neden oldu.

Kahramanmaraş merkezli Türkiye’yi boğan depremlerin ardından devletin en üst kademesinden en alt kademesine kadar hep birlikte yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Kabinenin tek gündemi deprem felaketi

Bugün yapılacak kabine toplantısı AFAD Genel Merkezi’nde yapılıyor ve gündemdeki tek madde beyin sarsıntısı faciası.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı öncesi AFAD Uyum Merkezi’nde günlerdir yoğun mesai harcayan çalışanlara seslendi.

“Bu millet bu felaketin üstesinden gelir”

Hedefin yıkılan binaları bir yıl içinde yeniden inşa etmek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bu millet bu musibeti de atlatacaktır, atlatacaktır. Hep birlikte sonuna kadar mücadele edeceğiz.”ifadeleri kullandı.

“Yüzyılın felaketinin sözleri abartılı değil”

Depremin verdiği hasarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bu asrın felaketi olarak ifade ediliyor. Bu aslında abartı değil. Dünyadaki bütün depremde söz sahibi olanlar, bütün depremde söz sahibi olanlar gerçekten bu felaketi bu şekilde ifade ediyorlar.”söz konusu.

“Gece gündüz devam eden bir mücadele”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu büyük felaketin başından beri AFAD olarak tüm birimlerinizle büyük bir mücadele sürdürdünüz ve sürdürüyorsunuz. Gece gündüz devam eden bir mücadele. Bu felaket aynı zamanda yüzyılın felaketi olarak da anılmaktadır. Bu çok abartılı bir ifade değil. Dünyadaki depremin tamamına diyecek sözü olanlar ülkemizdeki bu felaketi bu şekilde dile getiriyor. Ölenlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz.

“Hastaneye gittiğimde ailelerin metanetini gördüm”

Dün İstanbul’da Çam Sakura Hastanesi’ni ziyaret ettim. Bu afet sırasında doğum yapan anneleri ziyaret ettim. Orada hem annelerin hem de babaların metanetini gördüm. İki aylık, bir aylık yavruları var. Yeni doğmuş olanlar da vardı. Büyük bir felaket, takip ediyoruz. Amacımız 1 yıl içinde bu evleri tekrar yapıp canlandırmak. Vatandaşlarımın hepsinin söylediği ilk şey barınma. “Ya evlerim?” Bunlar ilk kelimeler.

“Size güveniyoruz, endişemiz yok”

Van, Bingöl, İzmir, sel felaketlerinde kısa sürede nasıl yaptıysak burada da aynısını yapacağız. Endişelenme.

Millete vereceğimiz sinyallerle, moralle, milletimiz AFAD’dan alacağı sinyallerle umutlanacak. Size güveniyoruz, acelemiz yok. Halkımla birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Çok teşekkür ederim, merak etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu