Ekonomi

Citadel CEO’su Fed’in Aralık ayında faiz indirimine gidebileceğini düşünüyor

Citadel’in kurucusu ve CEO’su Ken Griffin, yılın ilk Federal Rezerv faiz indiriminin potansiyel olarak Aralık 2024’te gerçekleşebileceğini öne sürdü. Beverly Hills’te düzenlenen Milken Konferansı’nda görüşlerini paylaşan Griffin, Fed’in kararının iki ana faktörden etkilenebileceğini belirtti: hizmet sektöründe süregelen enflasyon ve Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri.

Griffin, enflasyonun seçim zamanında düşebileceğini, ancak Federal Rezerv’in siyasi amaçlı bir hamle görüntüsünden kaçınmak için faiz oranlarını düşürmekte tereddüt edebileceğini vurguladı. Bu ihtiyat, faiz indiriminin Aralık ayına kadar ertelenmesine yol açabilir.

Griffin konuşması sırasında, mevcut ekonomik koşullar altında faiz indirimlerine temkinli bir yaklaşımın doğru strateji olduğunu ifade etti. Demokrat Başkan Joe Biden ile Cumhuriyetçi eski Başkan Donald Trump arasındaki hararetli yarışa rağmen herhangi bir başkan adayını desteklemekten kaçındı. Ancak Griffin, Trump’ın kabinesi için düşünülen isimlerin “gerçekten iyi” olduğunu belirtti.

Para politikasına ilişkin yorumlarına ek olarak Griffin, Harvard Üniversitesi’nin kampüsteki antisemitizmi ele alış biçimi nedeniyle Ocak ayında aldığı bağışları durdurma kararını yineledi. Bu tutum, aralarında Ivy League kurumlarının da bulunduğu çok sayıda üniversitede İsrail’in Gazze’deki eylemlerine karşı ülke çapında düzenlenen öğrenci protestolarının ortasında geldi. Griffin eğitim sistemini eleştirerek, üniversite kampüslerinde görülen protestoların sistemin başarısızlıklarının bir sonucu olduğunu öne sürdü.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu